Miron Mitrea a comentat la Realitatea PLUS, în cadrul emisiunii Culisele Puterii, în ce fel va afecta soarta conflictului din Ucraina atentatul în care a fost ucisă fiica filosofului rus apropiat de Putin.

„Incidentul s-a produs, el va fi folosit de toate părțile, nu doar de cei care l-au gândit și executat. Îl vor folosi rușii, ucrainenii, toate părțile implicate. Sunt foarte multe forțe care ar putea, le putem vedea ca beneficiari, cine beneficiază de pe urmă acestui incident.

Adversarii păcii sunt primii care vor profită. Cei care nu vor ca cele două țări să ajungă la un conflict înghețat. Erau voci care spuneau că la G20 ar putea ajunge la aceeași masă și Zelenski și Biden și Putin, erau multe speranțe, nu știu dacă erau indreptatite dar erau. Primul meu gând când am auzit ce s-a întâmplat a fost că cineva care avea interes ca lucrurile să nu înghețe în Ucraina a dorit asta.

Singurii care nu ar avea niciun interes să provoace acest lucru sunt ucrainenii: atacurile rusești ar fi mai nervoase, o bună parte din opinia rusă publică va fi mai agresivă împotriva lor. Nici dacă era Dughin în mașină nu-i ajuta cu nimic. El a scris deja, a scris în 2014 despre ucraineni: „Ucideți, ucideți, ucideți!”.

Ar fi greșit din partea noastră să ne așezăm și să vedem cine a făcut-o și de ce. În mod evident e rău că s-a întâmplat asta, va duce la o exacerbare a tensiunii și a atacurilor rusești. Nu e bine. SIngurii care câștigă sunt cei care nu vor să se oprească focul în Ucraina, e greu să ne mai gândim că în Bali se va ajunge la o discuție normală”, a explicat Miron Mitrea.

Articolul precedentFC Brașov, egal la Timișoara
Articolul următorBobby Păunescu, despre asasinarea Dariei Dughina: „Cu siguranță dă un impuls asupra eșecului militar în Ucraina, nu și asupra eșecului lui Putin”