Polițiștii locali au stat la panda în vecinătatea rampelor ilegale de gunoi. Acestea se formează deseori în aceleași locuri, așa că oamenii legii și-au zis să vadă cine aruncă deșeurile acolo.

Totodată, polițiștii i-au luat în vizor și pe cei care aruncă pe stradă diverse resturi.

La o săptămână după ce a fost demarată o acțiune de pânde și supravegheri în zonele cunoscute ca locuri în care se abandonează frecvent deșeuri, formându-se rampe clandestine, polițiștii locali au dat deja 22 de ameni. Valoarea lor totală se ridică la aproape 14000 de lei.

“Polițiștii locali în civil au depistat persoane care au abandonat deșeuri în zone precum străzile Teiului, Labirint, Moților, Treboniu Laurian, Tiberiu Timișan Pop, C. Negruzzi, în spatele Bisericii Sârbești, I. Neculce, Mehadia. Acțiunile de depistare a persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public se desfășoară pe toate planurile, fiind implicați și ceilalți polițiști locali aflați în patrulare care la rândul lor au aplicat sancțiuni. Patru dintre cazurile menționate au fost identificate și cu ajutorul cetățenilor care au semnalat astfel de situații. Poliția Locală atrage din nou atenția că sancțiunile pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public sunt, conform HCL 371/2007, între 500 și 1000 lei pentru persoanele fizice și pot ajunge până la 2500 lei pentru persoanele juridice.”, spun reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

 Acțiunile vor continua pe această linie și în perioada următoare.

Articolul precedentO nouă prelevare de organe la Spitalul Județean din Timișoara salvează vieți
Articolul următorAtenție, șoferi! Aproape de Timișoara se restricționează circulația rutieră