Unitatea medicală modulară, amplasată pe stadionul CFR din Timișiara, funcţionează ca secţie externă a Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” şi a fost oficial deschisă. Primii pacienți internați sunt deja tratați acolo. Este vorba de zece persoane cu vârste între 20 şi 60 de ani, toţi cu forme uşoare şi medii de COVID-19.

„Sistemul medical modular de izolare şi tratament care funcţionează ca secţie externă de boli infecţioase a Spitalului Militar Clinic de Urgenţă ‘Dr. Victor Popescu’ din Timişoara şi-a început, de marţi, activitatea de tratare a pacienţilor cu forme medii şi uşoare a celor infectaţi cu SARS-CoV-2. În acest moment, putem asigura asistenţă medicală pentru un maxim de 50 de pacienţi, iar capacitatea secţiei de ATI este de patru paturi, fiind destinată pacienţilor a căror stare se deteriorează pe timpul internării, până la momentul transferului într-o secţie ATI dintr-un spital COVID-19. Avem în dotare un laborator Real PCR cu o capacitate de 40 de teste pe zi. În acest moment avem internaţi zece pacienţi cu forme uşoare de COVID-19, a căror stare este stabilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Militar, Andra Podgoreanu.

Potrivit acesteia, medicii lucrează în ture, pe fiecare tură fiind prezent un medic de boli infecţioase sau de medicină internă, un medic de ATI şi unul de laborator. Aceştia au venit de la Spitalul Militar Timişoara, dar sunt şi persoane care au fost angajate pe o perioadă determinată de şase luni, pe sprijin epidemiologic.În acest moment pe tură este un medic infecţionist şi 5 asistente.

Pe stadionul CFR a fost amenajată o zonă de corturi medicale, dar şi o zonă de carantină.

Spitalul are o capacitate de 50 de paturi plus patru de ATI, 120 de spaţii pentru izolare, un laborator de analize Real Time PCR şi un compartiment de investigaţii medicale.

Articolul precedentCrimă la Timișoara, bărbat înjunghiat lângă Gara de Nord
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 29. Cum se pregătește America de alegeri