Zece infirmiere si trei asistente de la Spitalul Clinic Căi Ferate din Timișoara și-au depus demisiile. Motivul il constituie lipsa echipamentelor de protecție în cazul în care vor fi nevoite să trateze pacienți bolnavi de coronavirus.

Spitalul CF din Timișoara a fost desemnat, conform Planului Alb, spital de linia a doua in cadrul epidemiei de coronavirus. Asta înseamnă că, dacă la Spitalul de Boli Infecțioase, acolo unde acum sunt tratați exclusiv bolnavi de coronavirus, nu vor mai fi locuri, pacienții vor ajunge și la unitatea spitalicească aflată în subordinea Ministerului Transporturilor.

Problema este că aici nu exista suficiente materiale de protecție, soluții dezinfectante și aparate necesare tratării unui număr mare de pacienți cu coronavirus. Printr-o asociație de sprijin, medicii au solicitat inca de mai demult donații și sponsorizări. Au primit dezinfectant, mași chirurgicale, viziere, kituri, combinezoane, cizme de cauciuc, dar cantitatea nu este suficientă pentru o luptă de durată cu COVID 19.

Deocamdată nu se știe dacă și alte cadre medicale vor urma exemplul colegilor demisionari, sau aceștia vor reveni asupra deciziei. Managerul spitalului a fost convocat la Direcția de Sănătate Publică.

Articolul precedentMinisterul de Interne: se emit Ordonanța Militară 5 și 6. Arafat anunță 2109 cazuri COVID-19. Municipiul Suceava, CARANTINĂ TOTALĂ
Articolul următorDovada că în spatele unui bărbat „puternic” se află o femeie (și) mai puternică. Bădălău, legături primejdioase cu „Regina Achizițiilor”