Dacă programul clasic Rabla se bucură de succes, de o nedorită reușită au parte polițiștii locali care se ocupă de identificarea rablelor abandonate pe domeniul public.

Rabla pe domeniul public nu le aduce proprietarilor de masini hârbuite vreun câștig. Din contra, amenzile se ridică până la  1000 de lei. Cu toatea acestea, zeci de mașini ruginite continua să zacă pe strazile Timișoarei.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră continuă să acționeze cu privire la problema autovehiculelor abandonate pe raza municipiului Timișoara. Acestea  se transformă în adevărate focare de infecție și ocupă locurile de parcare ale altor autovehicule în special în cartierele orașului.  În această perioadă, ca urmare a procedurilor urmate de polițiștii locali, au fost semnate un număr de 55 de dispoziții ale primarului de ridicare a autovehiculelor abandonate pe domeniul public. S-a trecut la ridicarea acestora cu sprijinul Societății Drumuri Municipale SA.

De la începutul acestui an, au fost înregistrate în baza de date a Poliției Locale peste 1224 de autovehicule abandonate. Asta atât ca urmare a sesizărilor de la cetățeni, cât și ca urmare a constatărilor din oficiu ale polițiștilor locali, fiind parcurși pașii prevăzuți de Legea 421/2002 privind identificarea și somarea proprietarilor să-și ia de pe domeniul public autovehiculele ori de declarare a abandonului în cazul în care proprietarii nu se conformează.” se arată într-un comunicat al Poliției Locale Timișoara.

În urma acțiunii polițiștilor 379 autovehicule au fost ridicate de proprietari din locurile în care se aflau.  

281 dintre acestea nu se încadrează în această categorie având taxele plătite la zi sau nefiind în același loc de un an de zile. Alte 38 au fost deja ridicate cu sprijinul lucrătorilor de la Societatea Drumuri Municipale SA și transportate la depozitul din Calea Șagului. Un sfert din numărul total de autovehicule sunt în diferite stadii procedurale pentru a stabili dacă sunt sau nu abandonate pe domeniul public. De asemenea, au fost aplicate și 26 sancțiuni contravenționale de câte 1000 lei pentru refuzul proprietarului de a ridica autovehiculul de pe domeniul public în urma somațiilor aplicate.

Poliția Locală subliniază că în cazul tuturor acestor autovehicule trebuie respectate procedurile prevăzute de lege pentru a se putea determina dacă un autovehicul poate sau nu să fie ridicat de autorități de pe domeniul public. De aceea  termenele care trebuie respectate se pot prelungi la câteva luni, astfel că autovehiculele nu pot fi ridicate imediat de pe străzi. Acțiunile pe această linie se desfășoară permanent.

 

Articolul precedentÎn excursie în Romania, oprit de polițiștii de frontieră din Timiș
Articolul următorS-a crezut pilot de raliu pe un bulevard mare din Timișoara. Aventura unui tânăr întreruptă de polițiști