Seceta continuă să facă ravagii în țară! De la o zi la alta, pagubele sunt tot mai mari! Aproape 200 de mii de hectare cultivate sunt deja compromise și nu mai pot fi recuperate. Mai mult, în aproape 800 de localități din țară alimentarea cu apă este restricționată. 

În sudul țării, situația este critică. Deja patru județe nu mai pot fi irigate, asta pentru că debitul Dunării a scăzut mult sub media multianuală a perioadei.

Nivelul fluviului a ajuns la 1860 metri cubi pe secundă, jumătate față de medie și cel mai mic nivel din ultimii 70 de ani. Situația este critică și la stația de la Cernavodă, unde a fost atinsă prima treaptă de avertizare, iar alimentarea cu apă a centralei nucleare este în pericol. 

Aproximativ 26.000 de hectare de culturi, cea mai mare parte porumb, au fost afectate de secetă în judeţul Arad, conform sesizărilor depuse de 815 fermieri la Direcţia pentru Agricultură, însă suprafeţele afectate ar fi mai mari, pentru că zeci de sesizări sunt înregistrate zilnic.

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET – Care este PILDA zilei
Articolul următorProfesorii încasează sume record din meditații. Un dascăl din vestul țării a obținut aproape 5.000 de euro într-o singură lună