În zilele de week-end, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 700 de sancțiuni contravenționale șoferilor indisciplinați. Au fost reţinute 50 de  permise de conducere.

În perioada 23-26 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive  şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au constatat 13 infracțiuni și au aplicat 727 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere, 456 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 50 de  permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză, conducere sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

În săptămâna, care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

De exemplu, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe strada Brâncoveanu din municipiul Timișoara, un autoturism, condus de un tânăr, de 18 ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0.88 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române, polițiștii au stabilit că tânărul, de 18 ani, nu deține permis de conducere.

Cel în cauză, a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele  conducătorului auto, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice.

Articolul precedentCoșurile de fum, cauza tot mai frecventă a unor incendii
Articolul următorZeci de cazuri de gripă în școlile din județul Timiș