Chiar dacă o persoană întrunește criteriile de externare (două teste negative la interval de 24 de ore, absența febrei și ameliorarea simptomelor, semnelor clinice și radiologice), aceasta poate prezenta în continuare simptome ușoare pentru următoarele săptămâni.

Precizările vin de la Direcția de Sănătate Publică Timiș. Conform reprezentanților acestiea, studiile apărute până în prezent au constatat că, la pacienții infectați cu noul coronavirus, modificările radiologice pot persista până la 4 săptămâni de la debutul simptomelor, acestea fiind însă ameliorate față de perioada spitalizării. Totodată, până la acest moment, nu s-a putut determina impactul pe termen mediu și lung al infecției cu coronavirus asupra sistemului respirator și asupra altor organe, la pacienții vindecați și externați.

La nivelul județului Timiș sunt în carantină instituționalizată sunt  417  persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte  1021  persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Articolul precedentHoț prins de jandarmi în timp ce fura dintr-o casă
Articolul următorLegătura dintre tutun și coronavirus! Un producător de țigarete ar putea salva planeta!