Autoritățile din Timiș sunt în alertă după ce cadavrele a doi purcei au fost descoperite la ieșirea dintr-o localitate din județ.

S-a întâmplat la Bârna, una dintre localitățile în care a fost descoperită boala și în luna ianuarie. Cei doi purceluși au fost descoperiți la ieșirea din localitate și cel mai probabil au fost aruncați dintr-o gospodărie.

Inspectorii DSVSA au luat rapid măsuri și fac cercetări pentru a vedea dacă mai există și alte animale bolnave.

Vă reamintim, în luna ianuarie, în Timiș au fost descoperite două focare de pestă porcină africană, la Belinț și Bârna. Porcii bolnavi au ajuns în Timiș din județul Bihor și au fost vândute în comuna Giroc.

Polițiștii au deschis și ei o anchetă pentru a stabili exact traseele pe care au ajuns animalele bolnave în Timiș.

Direcția Sanitară Veterinară și Siguranța Alimentelor le transmite timișenilor să respecte regulile impuse pentru a evita îmbolnăvirea animalelor.

În aceste zone, este interzisă scoaterea sau introducerea fără aprobare scrisă din partea autorității sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor județeană a porcilor vii, cărnii de porc, produselor din carne de porc, furajelor, a gunoiului de grajd rezultat de la porcine. Orice mișcare din exploatații (gospodării), a porcinelor vii, poate fi permisa numai dacă aceste porcine sunt identificate prin crotalii auriculare aplicate de către medicul veterinar din comuna și sunt însoțite de formulare sanitare veterinare de mișcare a animalelor vii. Orice caz de moarte, îmbolnavire sau suspiciune de boală, la animale în general și la porcine în special, trebuie imediat, conform legii, adusă la cunoștința medicului veterinar din circumscripția sanitară veterinară locală, sau medicilor veterinari oficiali ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș. La fel, găsirea de cadavre provenite de la porci domestici sau mistreți spun reprezentanții DSVSA Timiș.

Articolul precedentInformatica Timișoara, la un punct de prezența în playoff. Bănățenii dau piept cu o contracandidată directă, Poli Iași
Articolul următorZeci de timișoreni blocați pe șosea, după un accident pe drumul spre casă