Zece trofee în 8 ani la seniori și un titlu la tineret nu au fost suficiente pentru a convinge Primaria Timișoara să investească în stadionul Gheorghe Rășcanu, cel pe care își disută meciurile de acasă campionii României la rugby, de la Timișoara Saracens.

Dacă gazonul stadionului Gheorghe Rășcanu este unul acceptabil și bine îngrijit, tribuna metalică în care iau loc suporterii timișoreni la meciuri a ajuns într-o stare deplorabilă. Scaunele de plastic sunt decolorate și multe dintre ele au fost rupte sau lipsesc, iar scândurile din unele zone ale tribunei au putrezit și ele. Nici partea metalică nu stă mai bine, multe dintre elemente fiind ruginite.

Și cum suporterii s-au săturat de condițiile din tribună, s-au hotărât să schimbe ei ceva. La meciul cu Știința Baia Mare, fanii au demarat o campanie de strângere de donații, iar din banii respectivi să se cumpere materialele necesare refacerii tribunei de pe stadionul din Ronaț. La meciul cu Știința Baia Mare s-au strâns aproximativ 2400 de lei.

Proiectul de <schimbare la fata> pentru tribuna din Ronat a fost demarat. Multumesc tuturor celor care au facut donatii! Orice ajutor este apreciat! Astazi am strans in jur de 2400 de lei. Impreuna cu ceilalti voluntari am pus la punct un plan de bataie. Vom detalia totul in cadrul unui eveniment pe Facebook„, a scris pe pagina sa de Facebook Andra Bambu, una dintre inițiatoarele campaniei.

Primăria Timișoara a promis în trecut că va aloca bani pentru reparații la stadionul Gheorghe Rășcanu, însă cuvintele nu s-au transformat și în realitate.

Tot la stadiul de promisiune se află deocamdată și stadionul ce ar urma să fie contruit în zona Ciarda Roșie. În acest moment se lucrează la studiul de fezabilitate pentru noua arenă, care va arăta precum cea de la Ploiești. Stadionul ar urma să aibă 15.000 de locuri, care să fie construite treptat. În primă fază va fi amenajată o tribună de 5000 de locuri, după care va fi ridicată o altă tot de 5000 de locuri, iar în faza a treia vor fi ridicate peluzele, fiecare cu câte 2500 de locuri.

Timișoara Saracens joacă doar partidele din Superliga de rugby pe stadionul Gheorghe Rășcanu, cele din Challenge Cup urmând să fie disputate pe stadionul Dan Păltinișanu.