După recentele conflicte între sindicaliștii din cadrul Filarmonicii Banatul și conducere s-a stabilit și numărul de instrumentiști din organigramă.

Pe marginea organigramei instituției de cultură a fost organizată o dezbatere publică. În cadrul acesteia, primarul Nicolae Robu a anunțat că orchestra va avea 111 membrii. Modelul ar fi preluat de la Filarmonica din Viena. Până acum, Filarmonica Banatul avea 86 de instrumentiști.

Nicolae Robu a precizat ca a luat această decizie după ce mai mulți oameni de cultură, printre care dirijorul Remus Georgescu, i-au sugerat să nu ia în calcul organigramele altor filarmonici din țară, ci să se inspire din modelul celor de peste hotare.

Mai mult decât atât, după modelul deja cunoscut, edilul a lansat un sondaj pe Facebook referitor la numărul de instrumentiști.

Așa cum am anunțat, am hotărât suplimentarea nr de posturi de instrumentiști la Filarmonica Banatul, de la 86, la 111 -deci: cu 30%!-, pt a ne apropia de modelul Viena. Vrem să avem o orchestră simfonică de înaltă clasă! Evident, vor crește corespunzător și costurile! Dar, eu consider că marea muzică merită!” a precizat el în postarea prin care cere părerea timișorenilor.  

Din răspunsurile primite până acum reiese că cei mai mulți dintre timișorenii care au votat în cadrul acestui sondaj sunt de acord cu suplimentarea locurilor din orchestra filarmonicii.  

Articolul precedentMeditații gratuite pentru cei care vor să intre la Arhitectură
Articolul următorZile înghețate în Banat