Magistrații Tribunalului Timiș au emis o primă sentință în cazul criminalului de la Făget. Astfel, Ionel Boldea a fost condamnat la 31 de ani de închisoare, însă sentința poate fi atacată cu recurs. Oricum, potrivit legislației penale, Boldea vas ta după gratii 30 de ani, încarcerarea maximă în România.

 
Ionel Boldea a fost acuzat de omor calificat asupra a două persoane, tentativă la omor calificat, două infracțiuni de lovire sau alte violențe, două infracțiuni de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive, precum și pentru ultraj asupra unui polițist și furt calificat în scop de folosință.
 
Îîn dimineața zilei de 03.07.2019, în jurul orei 08.00, în timp ce se afla în Parcul „Pețe” din Orașul Făget și era sub influența substanțelor psihoactive (canabis, amfetamină și cocaină), inculpatul s-a întâlnit cu victimele C.H.T.F. și C.H.E., un cuplu de persoane în vârstă, pe care nu le cunoștea, și, fără motiv, a început să le aplice acestora lovituri repetate cu pumnii și picioarele, cu o intensitate sporită, în zona capului și peste corp, lovituri ce au dus la decesul pe loc al victimei de sex masculin, precum și la decesul ulterior, în data de 06.07.2019, al soției acestuia.
 
După comiterea faptei, suspectul a părăsit localitatea, deplasându-se cu o bicicletă până în satul Teremești, județul Timiș, unde s-a întâlnit cu persoana vătămată, N.A., în vârstă de 81 de ani, pe care, de asemenea, nu o cunoștea, începând să o lovească și pe aceasta cu pumnii, picioarele și cu o bâtă în lungime de 75 cm, până când persoana vătămată a căzut la pământ. Aceasta a suferit vătămări multiple ce au necesitat 50 de zile de îngrijiri medicale și care au pus viața acesteia în primejdie. Suspectul și-a continuat deplasarea pe bicicletă, întâlnindu-se la scurt timp, în aceeași localitate, cu alte două persoane pe care nu le cunoștea, D.A. și D.I, exercitând și față de acestea acte de agresiune, lovindu-i cu o bâtă în zona capului, precum și cu picioarele peste corp, acestea suferind leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare un număr de 25 de zile de îngrijiri medicale, respectiv 5 – 6 zile de îngrijiri medicale, și care nu au pus viața celor două persoane în primejdie.
 
Inculpatul s-a deplasat în continuare prin localitatea Teremești, fiind surprins la un moment dat de către doi agenți de poliție, inculpatul agresând pe unul dintre aceștia, lovindu-l cu o bâtă în zona abdominală, în timp ce agentul încerca să îi imobilizeze. Persoana vătămată a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 2-3 zile de îngrijiri medicale. Pentru a fugi de la fața locului, Inculpatul s-a urcat într-un autoturism parcat într-un șopron din apropiere, pe care l-a condus apoi pe drumurile publice, fiind sub influența substanțelor psihoactive, către ieșirea din localitatea Teremești, apoi înspre Orașul Făget, pe Drumul Județean 683, pierzând la un moment dat controlul volanului, ieșind de pe asfalt și rulând pe câmp circa 200 de metri, unde a abandonat mașina și a fugit pe jos.
 
După aproximativ 18 ore, în data de 04.07.2019, în jurul orei 01.50, inculpatul a condus pe drumurile publice, respectiv pe Drumul Comunal 98, pe raza localității Bichigi, jud. Timiș, un alt autoturism, pe care îl sustrăsese anterior din localitatea Povergina, jud. Timiș, aflându-se în continuare sub influența substanțelor psihoactive, fiind oprit în trafic de către un echipaj rutier și fiind astfel legitimat și reținut de organele de poliție.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentBilanț coronavirus 16 septembrie. RECORD ABSOLUT de infectări – 1.713 cazuri noi de infectare cu COVID
Articolul următor100% TU DECIZI! Radu Oprea, ministru la evaziune, anchetat pentru spălare de bani