Poliţiştii au descoperit în Timișoara 50 de cetăţeni asiatici, solicitanţi de azil sau cu permisie de muncă în România, care proveneau din alte centre din ţară, dar care nu-şi justificau prezenţa în zonă.

Străinii, care provin din Afganistan şi Pakistan, au fost descoperiţi într-un imobil din Timișoara, în cadrul unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale.

S-a stabilit faptul că 48 dintre aceştia au documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil, dar care nu îşi justificau prezenţa pe raza municipiului Timişoara, iar doi bărbaţi din Afganistan nu posedau documente temporare de identitate, motiv pentru care au fost conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

De asemenea, s-a mai stabilit faptul că cetăţenii străini aveau în intenţie să treacă ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Solicitanţii de azil au fost îndrumați spre centrele de cazare din ţară unde sunt înregistraţi, iar în cazul celor doi afgani poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentCoronavirus 1 februarie: 67 de decese şi peste 1.300 de noi infectări cu COVID-19
Articolul următorAvertizare de inundații pe mai multe râuri din vestul țării