Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere Jimbolia au descoperit într-un autoturism condus de un cetăţean german bunuri de patrimoniu, care ar putea fi bunuri culturale mobile clasate.

Printre obiectele identificate se numără monede romanice, catarame, ace de prindere, nasturi, pieptene, arată, duminică, o informare de presă a Poliţiei de Frontieră Timişoara.

La Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia s-a prezentat, vineri, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean german de 55 de ani, aflat la volanul unui autoturism înmatriculat în Letonia. La controlul de frontieră asupra mijlocului de transport, grănicerii au descoperit în interiorul maşinii bunuri de patrimoniu, susceptibile a fi bunuri culturale mobile clasate, între care monede romanice, catarame, ace de prindere, nasturi, pieptene.

Conducătorul auto a declarat că a achiziţionat aceste bunuri în mod legal din Moldova, fără a cunoaşte că îi sunt necesare documente justificative pentru acestea.

Bunurile au fost ridicate şi sigilate urmând a fi înaintate în vederea expertizării de specialitate.

În cauză sunt efectuate cercetări cu privire la infracţiunea de efectuarea fără drept a oricăror operaţiuni de export definitive având ca obiect bunuri culturale mobile clasate, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun. AGERPRES

Sursa foto: politiadefrontiera.ro

Articolul precedentÎNCEPE O NOUĂ SESIUNE DE ÎNSCRIERE ÎN PROGRAMUL ”RABLA PLUS”
Articolul următor19 AUGUST – ZIUA MONDIALĂ A FOTOGRAFIEI