Lucrarile la gazoductul BRUA avanseaza cu viteza. Magistrala care va lega Bulgaria de Romania, Ungaria si Austria, prin Banat se afla acum intr-o noua faza a lucrarilor.

Proiectul BRUA vizează construcția conductei de transport gaze naturale Podișor-Recaș, în lungime de 479 km, și va asigura fluxul de gaze naturale cu Ungaria, prin interconectorul Horia-Csanadpalota și cu Bulgaria, prin interconectorul Giurgiu-Ruse.

La nivelul Județului Timiș doresc să beneficiem la maxim de acest proiect și deja am demarat procedurile de constituire a cinci Asociații de Dezvoltare Intercomunitara, din care vor face parte mai multe primării și Consiliul Județean. Aceasta este singura posibilitate legală de a putea asigura comunităților acces la gaz din conducta BRUA, iar acum stabilim exact primăriile care doresc să facă parte din aceste ADI, fiind vorba despre localități care nu au rețea de gaz sau nu își pot extinde rețeaua existentă. Scopul este de a finanța și contracta un Studiu de Fezabilitate care după avizarea de către ANRE va fi predat TRANSGAZ care va realiza lucrările de transport gaze naturale’, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, într-o postare pe Facebook.

Gazoductul care va uni cele 4 țări va fi realizat din segmente de oțel cu diametrul de 800 de mm, pe o lungime de 1.318 km din care 528 de km vor fi pe teritoriul României. Conform proiectului BRUA, conducta de gaz va traversa 11 județe: Giurgiu, Teleorman, Dâmbovița, Argeș, Olt, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Caraș-Severin, Timiș și Arad.

Termenul de finalizare al investitiei este 31 decembrie 2019.

Articolul precedentInterzis la stânga pe centura Timișoarei
Articolul următorDoi bărbați căutați în toată Europa prinși în județul Timiș