Primăria Timișoara vrea să împuște doi iepuri dintr-o lovitură și să rezolve o parte a problemei locurilor de parcare din oraș, dar și să îmbunătățească infrastructura din domeniul sănătății.

Municipalitatea are planuri mari și vrea ca anul viitor să demareze construcția unei parcări pe 3 nivele. Construcția va avea un nivel subteran și alte două supraterane și va avea aproximativ 600 de locuri.

O să fie o parcare subterană, în zona în care vom dezvolta noi corpuri de clădire la Spitalul Municipal. O să fie și o parcare subterană, pe două niveluri, una cu circa 600 de locuri. Va fi extrem de binevenită, pentru că este în imediata vecinătate a centrului istoric, aproape de Piața Victoriei și va deservi spitalul, atât angajații spitalului, cât și vizitatorii. Va fi o parcare publică, cu plată”, spune primarul primarul Nicolae Robu.

Noua parcare va fi ridicată în vecinătatea Clinicilor Noi, acolo unde urmează să fie de asemenea construit și o altă clădire, de 7 etaje, care va deservi spitalul.

S-a convenit cu proiectantul pe ce formulă să finalizeze Studiul de Fezabilitate și va fi o clădire impresionantă. Spitalul Municipal necesită spații multe și gândite conform cu normele actuale, în privința fluxurilor medicale. De aceea, le-am spus să nu aibă inhibiții, pentru că merita să ne angajăm la un obiectiv de investiții care costa mai mult, dar care să ne dea satisfacție pe termen lung. Se vor demola acele corpuri mici care sunt între corpul principal și Adam Muller Guttenbrunn, unde se vor face noile constructii”, a completat edilul.

Pe lânga noul corp de cădire, în incinta Clinicilor noi urmează să fie construit și un buncar ce va adăposti un aparat de investigații imagistice. Iar în același timp, se va lucra și la descoperirea fațadei inițiale a clădirii Clinicilor Noi.
Atât noua parcare, cât și clădirea cea nouă a Spitalului Municipal fac parte din același proiect și urmează să fie construite simultan, iar lucrările ar putea începe chiar de anul viitor.

Sursa de finanțare pentru acest proiect este bugetul local, în speranța ca în viitor o parte a investiției să fie recuperată din fonduri europene.

sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Articolul precedentProtest al elevilor la Liceul Pedagogic din Timișoara. VIDEO!
Articolul următorIncendiu de proporții în miez de noapte în Complexul Studențesc din Timișoara