Un incendiu teribil a cuprins mansarda unui bloc din Timișoara. Locatarii și trecătorii au fost îngroziți de flăcările înalte.

Incendiul a izbucnit la mansarda unui bloc de patru etaje și a readus în discuție problema apartamentelor astfel construite. Pentru pompieri este o provocare să ajungă la asemenea înălțime.

Chiar dacă ISU Banat are în dotare autoscări de intervenție la înălțime, acestea s-au dovedit greu de manevrat pe străzile înguste dintre blocuri.

În imaginile surprinse de pompieri se vede cum oamenii au incercat, disperați, să mute autoturismele parcate care îngreunau intervenția.

S-a intervenit cu 7 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 2 autoscări mecanice, şi 40 de pompieri. De asemenea, la locul intervenției au fost prezente şi două echipaje pentru acordarea primului ajutor medical. echipaje de poliție şi de jandarmi.În urma incendiului a ars acoperișul şi cele 4 apartamente de la mansarda blocului.” , conform reprezentaților ISU Banat.

47 de persoane au fost evacuate.

Din evidențele noastre, nu a fost emis vreun aviz pentru acest obiectiv. Însă, în anul în care a fost construită mansarda, anul 2012, nu era necesar să solicite aviz de securitate la incendiu”, mai spun reprezentanții ISU Banat.

Mansaredele blocurilor vechi sunt un subiect controversat în Timișoara, inclusiv din cauza pericolului de incendiu și a condițiilor care îngreunează intervenția pompierilor.

Cauza probabilă a incendiului va fi stabilită de o echipă formată din specialiști din cadrul ISU Timiș şi Poliție.

Articolul precedentFlăcări înalte la mansarda unui bloc din Timișoara. VIDEO
Articolul următorA început cu o retragere, dar a continuat bine. Aeroportul Internațional Timișoara în 2018