Anul 2018 a început nefavorabil Aeroportului Timișoara cu o reorganizare a companiei aeriene Ryanair. Compania a luat decizia de a reduce volumul operațional în România și a anulat unele destinații de la Timișoara.

Pe de altă parte, în 2018, au fost introduse curse spre noi destinații: Stuttgart, Chișinău și Hurghada – Egipt, cursă charter.

În anul 2018, numărul total al pasagerilor a fost de 1.517.309, cu 6% mai puțin față de anul precedent. În timpul verii, Aeroportul a înregistrat o creștere cu 24% a numărului de pasageri pentru cursele charter de vacanță. Peste 50.000 de pasageri au zburat în 2018 în destinații exclusiv de vacanță, în Antalya, Zakynthos, Creta și Hurghada.

În ceea ce privește traficul de marfă, până la sfârșitul anului au fost procesate aproximativ 6000 de tone, cu 30% mai mult față de 2017. De reținut faptul că la nivel național, volumul de marfă transportat pe toate aeroporturile din România, cu excepția Bucureștiului, totalizează aproximativ 3000 de tone, ceea ce reprezintă aproximativ jumătate din volumul de marfă de la Aeroportul Timișoara.

2019 a început bine pentru Aeroportul din Timișoara. În 14 ianuarie fiind semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru construirea unui nou terminal destinat pasagerilor care sosesc cu zborurile externe. Valoarea totală a investiției este de 30,3 milioane de lei, din care aproximativ 50%  din fonduri proprii ale Aeroportului, iar diferența din fonduri europene și fonduri ale Ministerului Transporturilor.

”Anul 2019 se anunță un an dinamic, plin de provocări. La începutul lunii ianuarie am semnat ordinul de începere al lucrărilor pentru noul Terminal de Sosiri Curse Externe, iar această lucrare se va derula pe tot parcursul acestui an. În 2019 se vor realiza toate formalitățile procedurale, tehnice, economice și procedurale pentru Terminalul de Plecări Curse Externe, pentru achiziționarea autospecialelor PSI și a echipamentelor de control de securitate, astfel încât în 2020-2021 să se realizeze și să se finalizeze efectiv achiziția echipamentelor și a lucrărilor de investiții” , a declarat directorul Daniel Idolu.

Articolul precedentIncendiul care a îngrozit Timișoara. Pericol pentru sute de locuințe. VIDEO
Articolul următorInconștiență la volan. Polițiștii au descoperit un șofer care a comis două greșeli majore