Zeci de voluntari au răspuns sâmbptp apelului lansat de Asociația Acasă în Banat și au ajutat la renovarea casei unei bătrâne din Moșnița Nouă.

Femeia se numește Hortensia Capilnaș, iar împreună cu nepoata ei Melania locuiește într-o casă la marginea comunei Moșnița Nouă, aflată în apropiere de Timișoara. Batranei i-a murit soțul, iar după dispariția acestuia starea ei de sănătate s-a înrăutățit. Ea a început să strângă tot felul de obiecte aruncate la gunoi. În scurt timp curtea casei s-a tranformat într-un adevărat depozit de gunoi. Pe deasupra, casa nu avea curent, apă sau încălzire.

În urma mediatizării acestui caz, am decis să ne implicăm și să dăm o mână de ajutor Hortensiei, nepoatei și familiei lor. Am vrut să le dăm o șansă pentru a se repune pe picioare, astfel încat să poată trăi în condiții decente”, a declarat președintele asociației Acasă în Banat, Radu Trifan.

La apelul Asociației au răspuns zeci de oameni, care fie au făcut donații, fie și-au rupt din timpul liber și au venit să dea o mână de ajutor. Voluntarii au refăcut acoperișul dar și prispa care stătea să se prăbușească, au fost schimbate ușile și geamurile, au fost izolati pereții și podul. Voluntarii nu s-au oprit aici. Au zugrăvit pe interior și pe exterior, au construit un wc, au montat sobe în ambele camere, dar au adus și mobilă. Au lucrat până târziu în noapte, însă le-au oferit bătrânei și nepoatei ei o casă în care să poată locui.

Le mulțumim tuturor voluntarilor care s-au implicat în acest caz cu muncă voluntară cu donații de materiale, obiecte, transport și multe altele. Mulțumiri Primăriei Moșnița Nouă care ne-a susținut cu un container de gunoi și logistica necesară pentru transportul și depozitarea celor câteva tone de gunoi și moloz”, a mai spus președintele Asociației, Radu Trifan.

Casa Hortensiei este a zecea renovată de Asociația Acasă în Banat în mai puțin de un an de la înființare.

Asociația Acasă în Banat își propune să păstreze patrimoniul cultural al regiunii Banat, să redea culoare satului bănățean, să redescopere adevăratele valori: oameni buni și gospodari, case frumoase și povestile lor. ‘Avem grijă de ele să le dam mai departe, să nu piara în timp și în uitare’.

Mai multe detalii, donații în materiale sau obiecte, precum și pentru programul renovărilor, puteti să îi contactați pe pagina de Facebook a Asociației Acasă în Banat.

Sursa foto: Asociatia Acasa in Banat

Articolul precedentRezultat surpriză în Liga Națională de handbal. Poli Timișoara pierde cu penultima clasată
Articolul următorTradiție sau știință? Vremea în Banat în februarie