Și-au stabilit ruta, au tocmit șoferul și au plecat către vestul Europei, dar au fost opriți într-o localitate din Timiș, după o urmărire de câțiva kilometri.

Este vorba despre 12 migranți care au trecut granița din Serbia în România, unde erau așteptați de un microbuz condus de un român care trebuia să îi ducă spre vestul Europei. După ce au trecut de localitatea Gherman, șoferul a zărit o patrulă a Poliției de Frontieră care i-a făcut semn să tragă pe dreapta. Omul nu a respectat indicația și a intrat pe drumul de piatră către Percosova.

După mai bine de 10 kilometri de urmărire, oamenii legii au reușit să-l oprească pe șoferul fugar la Rovinița. Când au deschis ușile microbuzului, oamenii legii i-au găsit pe cei 12 migranți. Era vorba de 11 adulți cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, dar și de un adolescent de 15 ani. Aceștia le-au spus polițiștilor că vin din Afganistan și își doreau să ajungă în vestul Europei.

Șoferul le-a spus oamenilor legii că el urma să primească 1000 de euro să îi ducă pe cei 12 către destinația lor.

Afganii vor fi cercetați pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, în timp ce șoferul este acuzat de trafic de migranți.

Articolul precedentMinisterul Sănătății a dispus ca DSP Timiș să intre în imobilele afectate de dezinsecția care a ucis oameni
Articolul următorPolitia este in alertă. Femeie dispărută fără urmă în Timiș