O escortă a Poliției Române a adus în țară un cetățean afgan, urmărit la nivel internațional, pentru comiterea infracțiunilor de omor și tentativă de omor, la data de 19 aprilie 2021, în Timișoara, victimele fiind 2 cetățeni afgani.

Urmăritul, semnalat prin intermediul Sistemului de Informații Schengen, în baza unui mandat european de arestare, a fost depistat în Grecia, la data de 17 iunie, ca urmare a valorificării informațiilor furnizate de către polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Timiș și a schimbului de date și informații dintre  Centrul de Cooperare Polițienească Internațională și autoritățile polițienești omoloage din Italia și Grecia. 

Ulterior, autoritățile judiciare elene  au dispus arestarea, în baza mandatului european de arestare și predarea acestuia către România, în vederea continuării cercetărilor, în cadrul dosarului penal.

În 19 aprilie, doi afgani au fost înjunghiaţi pe o stradă din Timişoara, în apropierea Gării de Nord, după o încăierare între două grupuri de migranţi. Unul a murit iar altul a ajuns în stare gravă la spital. După crimă, principalul suspect a fugit, fiind dat în urmărire internațională.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentALERTĂ în țară: Un virus periculos infectează copiii. Ce trebuie să știe părinții
Articolul următorVremea devine instabilă în vestul țării