Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, le-a dat asigurări consilieri locali că situația casei Mühle, mutilată de către actualul proprietar, nu va rămâne nerezolvată.

Primarul a precizat că imobilul va fi adus la starea inițială, cea din 2012, când proprietarul ar fi vrut să demoleze casa. Dominic Fritz spune că acest caz trebuie să fie un exemplu pentru toți proprietarii de clădiri monument, că nu pot face ce vor cu aceste simboluri ale orașului, conform radiotimisoara.ro

Există o sentință judecătorească care îl obligă pe proprietar să reconstruiască. În plus, am câștigat în instanță o sumă destul de mare pe care proprietarul trebuie să ne-o dea nouă ca daune, nu știu dacă am primit-o deja. Cred că ne pregătim și de executare silită. Vă vă promit că acționăm cu fermitate și fără niciun fel de reținere nu doar pentru a salva casa Mühle, ci și pentru a transmite un semnal foarte, foarte clar că nu vom mai permite mutilarea patrimoniului Timișoarei”, spune primarul Dominic Fritz.

Casa Mühle a fost construită în secolul XIX și a aparținut florarului Wilhelm Mühle, cel care a creat primul soi de trandafir românesc. Situată în centrul Timișoarei, casa de pe Bulevardul Mihai Viteazul nr. 3 a fost considerată întotdeauna drept una dintre cele mai frumoase clădiri din municipiu.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentAbia acum: Plăţi făcute de primărie pentru gazul consumat de Colterm în 2016
Articolul următorReabilitare termică la Grădinița PP6 din cartierul Crișan-Ghiroda Nouă