Pacienții cu boli cronice sunt cei mai afectați de temperaturile ridicate.

Temperaturile extreme din termometre cauzează disconfort termic și probleme de sănătate pentru români, spitalele din țară înregistrând creșteri ale numărului de pacienți care se prezintă la Urgențe din cauza caniculei.

Majoritatea pacienților care se prezintă la Urgențe sunt cei care suferă deja de afecțiuni cronice, relatează Radio România Timișoara.

Potrivit medicilor, expunerea la călduri insuportabile înrăutățește patologiile pacienților.

„Media de prezentare în cursul săptămânii trecute a fost de 234 de persoane pe 24 de ore, iar pe primele trei zile din săptămâna aceasta media a crescut la 256 de prezentări pe 24 de ore, cu un maxim de 275 luni. Suntem puși în fața unui val de pacienți greu rezolvabili ca promptitudine. Sunt pacienți care trebuie să stea în structura de primiri urgențe, care necesită investigații extinse și care ne pun în imposibilitatea de a prelua pacienți care se află în așteptare”, a declarat șeful Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Timișoara, medicul Mihai Grecu.

Cazurile vor crește

Pe fondul valului de căldura care va persista în perioada imediat următoare, cadrele medicale preconizează o creștere a numărului de prezentări la Urgențe.

Pe lângă deshidratare și lipotimie, căldura agravează starea de sănătate a persoanelor deja bolnave și cauzează efecte psihologice neplăcute, precum iritabilitatea și lipsa de concentrare.

Articolul precedentUNGARIA IMPUNE RESTRICȚII DE TONAJ DIN CAUZA CANICULEI
Articolul următorCARAVANA MEDICALĂ CONTINUĂ! ZILELE URMĂTOARE, SPITALUL MOBIL VA FI ÎN VASLUI, GALAȚI, BRĂILA ȘI TULCEA