Noul regulament de funcționare a teraselor de pe domeniul public a fost aprobat  de Consiliul Local, urmând ca el să intre efectiv în vigoare din 15 septembrie.

Consilierii locali au votat  modificarea „Regulamentului privind condițiile de desfășurare a activităților de comerț stradal – terase”. Proiectul apărut în martie a fost în dezbatere publică și a ajuns  la votul consilierilor locali, unde nu a scăpat de noi discuții, fiind propuse mai multe amendamente.

„Ultimul regulament este din anul 2011, când încă nu exista zona pietonală din Timișoara. De atunci s-a schimbat foarte mult. Este o nevoie urgentă să venim cu un nou regulament pe terase. Prima variantă a stârnit feedback și propuneri noi. A existat o dezbatere, iar câțiva colegi din aparat și consilieri locali au preluat anumite idei despre ce se permite și ce nu. Sunt două chestii de bază care cred că sunt importante și pe care vrem să le reglementăm. În primul rând, trebuie să fie clar: vorbim de spațiul public și de felul în care permitem ocuparea domeniului public pentru desfășurarea unor activități comerciale private. Vrem să le susținem – doar fac un oraș mai viu – dar vrem să păstrăm și caracterul domeniului public cu aceste terase. Ceea ce nu vrem este să extindem pe domeniul public un spațiu privat care se izolează de ceea ce este în jur. ”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Față de prima propunere, după dezbaterea publică și după discuțiile din Consiliul Local, au fost operate mai multe modificări. În privința orarului de funcționare, terasele nu vor mai trebui închise la ora 22. Astfel, programul a fost prelungit până la 23.30 în tot orașul, cu câteva excepții. Mai precis, cele din zonele istorice, de pe malurile Begăi, din Complexul Studențesc, din zona Stadionului „Dan Păltinișanu” și din Iulius Town vor putea funcționa până la ora 1 noaptea.

Sursa: Realitatea de Timis