După amânări care au durat mult timp, a fost semnat contractul pentru Centura de Sud a Timișoarei. Șoseaua ar putea fi gata în iunie 2021.

Centura de Sud a Timișoarei este un obiectiv îndelung așteptat. Folosirea ei ar reduce mult traficul infernal din oraș. Contestațiile depuse la licitație au întârziat proiectul.

 „Valoarea proiectului e de 58 de milioane de euro + TVA si e finantat din fonduri europene prin Programul Operational Infrastructura Mare. Perioada de executie este de 24 de luni si va avea 10 ani garantie. Centura de Sud va prelua traficul dinspre Stamora Moravita si va aduce beneficii comunelor periurbane Sag, Giroc, Mosnita Noua si Ghiroda. Lungimea totala va fi de 25, 69 km. “ a declarat presedintele Consiliului Judetean Timis Calin Dobra,

Contractul a fost semnat la Palatul Administrativ. Din momentul semnarii, firma care va construi Centura de Sud a Timisoarei are la dispozitie 6 luni sa realizeze proiectarea soselei, iar apoi 2 ani sa-l finalizeze.  

Articolul precedentUn student al Facultății de Medicină și-a pus capăt zilelor
Articolul următorIncendiu devastator la o casă din Timiș. Un bărbat a fost găsit carbonizat de către echipele de intervenție