Căderile de zăpadă in ultimele ore nu au creat probleme doar în Timișoara sau pe drumurile din județul Timiș.

Aeroportul Internațional Traian Vuia a fost închis noaptea trecută pentru câteva ore, iar zborurile care trebuiau să aterizeze la Timișoara. Pista lungă de 3500 de metri a trebuit curățată de zăpadă, iar angajații aeroportului au lucrat în continuu.

La primele ore ale zilei au fost reluate aterizările și decolările de pe aeroport, după care conducerea a luat din nou decizia închiderii aeroportului într-o perioadă în care nu exista trafic aerian.

Reprezentanții aeroportului au luat decizia de a suspenda traficul între orele 8.20 și 10.00 pentru realizarea lucrărilor de dezăpezire la pistă, platformă (zona de parcare aeronave) și căile de rulare, astfel încât decolările și aterizările să se realizeze în siguranță. S-au făcut intervenții în ciuda ninsorii constante, astfel încât aeronavele să poată decola și ateriza. Suplimentar, înainte de decolare, toate aeronavele sunt degivrate pentru înlăturarea zăpezii depusă pe fuselaj„, au transmis reprezentanții Aeroportului Internațional Traian Vuia Timișoara.

Zborurile au fost reluate pe aeroport în cele din urmă, însă sunt așteptate întârzieri din cauza ninsorii care care în continuare peste oraș.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Articolul precedentAccident violent în Timiș. Doi oameni au ajuns la spital
Articolul următorAccident grav în Timiș. O femeie a murit și alți patru oameni au ajuns la spital în stare gravă