Perchezitii traficanti alcool in Timis si Satu Mare

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au descins la mai multe adrese. Perchezițiile se desfășoară în cadrul unei anchete privind traficul de alcool.

Perchezițile care vizează traficul de alcool vizează atât sediile unor societăți comerciale cât și domiciliile unor suspecți.  Cei implicați sunt suspectați că ar fi produs, deținut  și comercializat alcool înafara antrepozitului fiscal.

“Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Timiș, cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare și a Direcției Vamale Regionale Timiș,  efectuează 13 percheziţii în Timiș și Satu Mare. Perchezițiile se desfășoară în cadrul unui dosar penal, aflat în instrumentarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiș, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de producerea, deținerea și comercializarea de produse supuse marcării înafara antrepozitului fiscal.”, se arată într-un comunicat al IPJ Timiș.

Sunt cercetate în dosar mai multe persoane bănuite că, în perioada mai – septembrie  2018, în calitate de reprezentanți ai unor societăți comerciale, ar fi produs, deținut și comercializat băuturi alcoolice supuse marcării, înafara antrepozitului fiscal.

Activitățile desfășurate vizează 5 persoane, presupuse a fi implicate in comiterea infracțiunii.

În urma perchezițiilor au fost ridicați aproximativ 5.000 de litri de băuturi alcoolice și indisponibilizate 3 instalații pentru fabricarea băuturilor alcoolice.

La activități au participat și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș.

Articolul precedentSecuritatea în Balcani, dezbătută la Timișoara
Articolul următorPregătiri pentru referendum: cursuri suspendate