Alertă de gripă în toată țara! Sute de copii au ajuns la urgențe, din cauza virusului gripal. În ultimele zile, au fost înregistrate aproximativ 700 de cazuri în toată țara, spun medicii.

Și nu doar gripa trimite oamenii la spital:  ”Pentru săptămâna 13-19 ianuarie, au fost raportate 1.496 de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, cu 50 de internări, 252 de pneumonii, cu 64 de internări și 20 de cazuri de gripă clinică, cu patru internări. Raportările se încadrează în valorile așteptate pentru această perioadă”, au precizat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Timiș.

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a declarat începutul sezonului gripal, deoarece rata pozitivității pentru virusul gripal la cazurile testate a fost de peste 25 la sută pentru acelaşi subtip la nivel național.

Din tranșele de vaccin gripal repartizate județului Timiș, până în prezent, în cadrul campaniei derulate de Ministerul Sănătății, au fost administrate 21.628 de doze.

În Timiș sunt 12 cazuri confirmate de gripă, dintre care trei, doi copii și un adult, sunt internați în spital.

Articolul precedentMomente teribile pe o șosea din Timiș. Femeie lovită de patru mașini
Articolul următorUn bărbat a provocat un accident în lanț pe DN7, din cauză că a fost mai atent la cățelul pe care îl transporta în mașină decât la circulație