Este alertă de toxicitate extrem de mare și se fac evacuări pe o rază de câteva zeci de kilometri după ce a fost atacată o uzină chimică din Ucraina. Sunt scurgeri de gaze toxice.

UPDATE Cele mai recente informații furnizate de NEXTA arată că, începând cu ora 5:00 dimineața, scurgerea de amoniac a fost nesemnificativă. Echipele de intervenție trimise la fața locului fac eforturi pentru ca situația să fie ținută sub control. Amoniacul este un gaz toxic incolor, mai ușor decât aerul. Cu toate astea, autotitățile spun că momentan nu există nicio amenințare pentru populație. Potrivit informațiilor preliminare, nu există victime sau răniți.

As of 5:00 ammonia leakage was insignificant. Rescuers are working to precipitate the ammonia cloud. There is no threat to the population. According to preliminary information, there are no victims or injuries.

— NEXTA (@nexta_tv) March 21, 2022

ȘTIREA INIȚIALĂ O scurgere de amoniac a fost anunţată la o uzină de produse chimice din Sumî, conform guvernatorului regiunii Dmitro Jiviţki.

 

Jiviţki a avertizat că persoanele aflată pe o rază de 5 kilometri de uzina Sumîhimprom trebuie să părăsească zona, deoarece gazul este periculos. 

Deşi oficialul nu a spus ce a provocat scurgerea în postarea de la ora locală 04:30 (02:30 GMT) de pe canalul său Telegram, Kiev Independent a notat pe Twitter că aceasta este urmare a unui atac rusesc.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentAnunț îngrijorător pentru România: Pandemia nu s-a terminat! Europa de vest se pregătește pentru intrarea într-un nou val pandemic
Articolul următorBreasla Ghizilor a dat startul tururilor pietonale ale Timișoarei