Efective mărite de polițiști locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au efectuat, în cursul zilei de ieri, o amplă acțiune în zona Dacia pe linia verificării modului în care reprezentanții societăților comerciale respectă legislația în ceea ce privește păstrarea curățeniei și colectarea selectivă a deșeurilor.

Astfel, au fost verificate 27 de societăți comerciale, fiind aplicate 15 sancțiuni cu amenzi în valoare de 34500 lei. În timpul acțiunii a fost depistată și o persoană care a abandonat deșeuri pe str. Burebista, aceasta fiind sancționată cu 1000 lei, conform HCL 371/2007. În cazul societăților comerciale, au fost depistate nereguli precum nerespectarea obligațiilor privind precolectarea selectiva a deșeurilor, neîncheierea contractelor cu operatorul de salubrizare, neigienizarea pubelelor utilizate, neampalsarea la intrarea în punctul de lucru a unui coș de gunoi etc.

Poliția Locală atrage atenția reprezentanților societăților comerciale că au obligația să respecte regulile privind gestionarea deșeurilor în caz contrar riscând sancțiuni drastice, la fel și în cazul persoanelor fizice sau juridice care abandonează resturi pe domeniul public. Sancțiunile în astfel de situații sunt între 500 și 1000 lei pentru persoanele fizice și pot ajunge până la 2500 lei pentru persoanele juridice. Acțiunile vor continua pe această linie și în perioada următoare și în alte zone din oraș.

Articolul precedentAu „uitat” unde și-au lăsat mașina și au rămas fără ea. Rable adunate cu duiumul
Articolul următorAtenție la tren! Accidente grave pe calea ferată. VIDEO!