Primele cazuri de infecție cu noul virus din China vor fi tratate inițial la Institutul „Matei Balș” din București. Ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat luni că pe lângă Capitală vor fi și alte centre de tratare a paecienților cu coronavirusvor la Cluj, Timișoara sau Iași. 

 În cazul în care România va înregistra cazuri suspecte, acestea vor fi dirijate inițial către Institutul „Matei Balș”, unde vor fi izolate într-o secție specială.

„La Institutul „Matei Balș” pot fi tratați pacienții cu coronavirus, dacă vom avea și în România cazuri. De asemenea, se dorește să fie identificate și alte centre, pe lângă București”, a anunțat, luni, Ministrul Sănătății.

Pe lângă București, la Iași, Târgu Mureș, Timișoara și Sibiu sunt centre de boli infecțioase unde vor putea fi tratați pacienți cu coronavirus, dacă va fi cazul.

La București, la Institutul „Matei Balș! vor ajunge și primele cazuri identificate pe aeroporturi. Pe aeroporturile internaționale a fost înființată o linie de acces pentru pasagerii care vin din China, dar și pentru cetățenii chinezi. A fost creată deja și o bază de date prin care este monitorizată localizarea pasagerilor care vin din China și a cetățenilor chinezi pe teritoriul României, a mai anunțat ministrul Sănătății.

Articolul precedentZeci de cazuri de gripă în școlile din județul Timiș
Articolul următorIntersecție blocată în Timișoara după un accident în care au fost implicate trei mașini. Semafoare distruse, stâlp de curent avariat