Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, continuă seria acţiunilor de ajutorare a celor suferinzi, iar de această data s-a gândit la pacienţii de la terapie intensivă. A cumpărat din Elveţia, patru aparate performante care monitorizează funcţiile vitale ale bolnavilor iar acestea au ajuns în unitățile spitalicești din Timişoara, care tratează cazurile de COVID-19.

Trei dintre aparate au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase, iar unul la Maternitatea Bega.

“Sunt foarte utile aceste aparate pentru că, în primul rând, ne permite nouă, medicilor, că nu trebuiască să stăm tot timpul lângă pacienţi şi să existe astfel riscul de a ne contamina. Acest aparat monitorizează de la distanţă pacientul, iar noi putem vedea această monitorizare şi să primim o alarmă, când ceva nu este în regulă. Putem monitoriza funcţiile vitale, de aceea este folosit în special, la pacienţii în stare gravă, dar nu numai. Echipamentul mai are un rol, în sensul că noi îl folosim acum, în cazurile de coronavirus, dar va fi folosit în continuare în spital,pentru toţi pacienţii care vor fi internaţi, indiferent de patologie”, a declarat dr. Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

Monitoarele au costat peste 30.000 de euro, iar banii au fost donaţi de un om cu suflet mare, care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Articolul precedentOrban, atac dur la adresa PSD, după adoptarea tacită a autonomiei Ținutului Secuiesc, în Camera Deputaților
Articolul următorTrafic feroviar blocat în Timiș, după ce vântul puternic a pus la pământ un copac