Asociaţia Memorialul Revoluţiei din Decembrie 1989 de la Timişoara şi Muzeul Memorial lansează, vineri, o serie de manifestări comemorative, pentru a marca 31 de ani de la evenimentele care au dus la căderea regimului comunist.

Manifestările sunt deschise, vineri, la sediul Asociaţiei Memorialul Revoluţiei, unde va avea loc lansarea ultimelor cărţi apărute la Editura Memorialul Revoluţiei (coordonator Gino Rado), respectiv „După 30 de ani, Moştenirea otrăvită a comunismului”, „Revista Memorial 1989” (numerele 25 şi 26), Buletinul ştiinţific şi de informare nr. 2 (o culegere de texte traduse în limba germană, din revista „Memorial 1989”, nr.11-20).

Pe 16 decembrie va fi Ziua Porţilor deschise la Memorialul Revoluţiei (între orele 8,00 – 18,00), când sunt aşteptaţi oaspeţi, revoluţionari, lideri politici, personalităţi de prim rang în vizită.

Ziua de 18 decembrie va fi dedicată unui pelerinaj la monumentele dedicate eroilor, în locurile unde au căzut martirii timişoreni. Pelerinajul va începe la ora 10,00 la Memorialul Revoluţiei, cu o slujbă de pomenire ţinută în Capela Eroilor Revoluţiei, apoi se va pleca pe traseul stabilit, vor fi depune coroane de flori şi se vor aprinde lumânări. La ora 15,00 începe prezentarea expoziţiei „Noi nu uităm”, Remind Mapping 89, curator Alina Szatmari. Evenimentul va avea loc la Galeria 89, din incinta Memorialului Revoluţiei.

În perioada 19 – 21 decembrie, urmaşii şi membrii familiilor îndoliate vor face un pelerinaj la Bucureşti „Pe urmele martirilor şi a Cenuşii Eroilor timişoreni” dispăruţi în Revoluţia din Decembrie 1989. Se vor depune coroane în Piaţa Universităţii, la monumentul din Piaţa Victoriei, la Crematoriul „Cenuşa”, la Cimitirul Eroilor Tineri şi la Popeşti-Leordeni, unde se va oficia o slujbă de pomenire la Biserica monument de lângă gura de canal Castaforum, locul în care s-a aruncat cenuşa eroilor martiri timişoreni dispăruţi în Revoluţia de la Timişoara.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentCHECK-IN. Plătitorii de taxe din Sectorul 1, în mizerie. Primăria nu a plătit facturile la curățenie de 4 luni
Articolul următorCulisele statului paralel | Mafia gunoaielor din Sectorul 1. Un administrator ROMPREST face dezvăluiri din interiorul companiei – VIDEO