Meteorologii au emis, miercuri dimineață, o avertizare de tip cod galben de ninsori însemnate cantitativ dar şi de viscol valabilă până vineri dimineaţă, în zona de munte a țării. Totodată, ANM a emis și un cod galben de vânt puternic valabil tot până vineri, însă în Oltenia şi Transilvania.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 01 februarie, ora 10 – 03 februarie, ora 10
Fenomene vizate și zone afectate: ninsori însemnate cantitativ și viscol în zona de munte 

În intervalul menționat, la munte temporar va ninge, însemnat cantitativ îndeosebi în zona Carpaților Occidentali și în cea din jumătatea de nord a Carpaților Orientali (unde prin acumulare vor fi cantități de precipitații de peste 30…40 l/mp) și se va depune strat consistent de zăpadă.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h, iar la peste 1700 m, temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h, va fi viscol și vizibilitatea scăzută.

Imagine

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 01 februarie, ora 10 – 03 februarie, ora 10
Fenomene vizate și zone afectate: intensificări locale ale vântului în Transilvania și Oltenia

Pe parcursul zilelor de miercuri (1 februarie) și joi (2 februarie), local și temporar, în Transilvania și Oltenia vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…65 km/h.Notă: intensificări temporare ale vântului vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

 

Articolul precedentCozmin Gușă și S.R. Stănescu, despre reînființarea Clubului Român de Presă: Era nevoie de o asemenea inițiativă, presa a fost slăbită de Statul Paralel
Articolul următorREVOLTĂ în fața Guvernului: profesorii ies în stradă din cauza salariilor mici – Și alte categorii amenință cu proteste