Polițiștii locali le transmit un avertisment proprietarilor de câini. Nu lăsați animalele de companie în libertate și nu le plimbați fără lesă deoarece riscați sancțiuni drastice” , spun aceștia.

Poliția Locală primește sesizări de la cetățeni referitoare la faptul că mulți proprietari de câini își plimbă animalele de companie fără lesă sau nu curăță dejecțiile acestora de pe trotuar. Dacă se dovedește că sesizările sunt întemeiate, prorpietarii riscă amenzi usturătoare.

Plimbarea câinilor pe domeniul public fără lesă și a celor din categoria agresivi fără lesă sau botniță, dar și referitoare la plimbarea câinilor fără a curăța dejecțiile fiziologice ale acestora, sunt aspecte sancționate cu sume între 800 și 1000 lei, conform HCL 371/2007.” se arată într-un comunicat de presă al Poliției Locale.

În ultimele luni, au fost aplicate un număr de 88 sancțiuni contravenționale proprietarilor de animale de companie de pe raza municipiului Timișoara care nu au respectat prevederile legale, incluzând aici și situațiile în care unii proprietari de animale, în special de câini, îi lasă liberi pe stradă sau în parcuri, punând în pericol integritatea celor care frecventează zonele respective.

Spre exemplu, o astfel de situație a fost semnalată zilele trecute în parcul de pe str. Orșova, la locul de joacă, unde trei tineri care dețineau un câine de talie mare l-au lăsat să alerge prin parc punându-i în pericol pe copii și pe părinții șau bunicii acestora. Polițiștii locali au luat măsura sancționării contravenționale. Poliția Locală atrage așadar atenția posesorilor de animale de companie să respecte legislația în vigoare pentru a evita astfel sancționarea cu amenzi drastice.

Articolul precedentBirou de avocatura călcat de hoți la Timișoara
Articolul următorOamenii străzii ar putea să-și petreacă iarna în containere