Două biserici, una din Timișoara și alta din București au fost călcate de hoți chiar înainte de Revelion Răufăcătorii au furat tot ce le-a cazut în mână.

La Timișoara hoții au plecat cu toate obiectele de cult, inclusiv trusa de botez pe care o folosea preotul. Este vorba despre Biserica Orodoxa Romana din Balscovici care a fost sparta in noaptea de duminica spre luni.

Iubiți credincioși, noaptea trecută 30/31 decembrie 2018 Biserica noastră a fost spartă, au fost furate icoanele împărătești și cele ale hramului, două evanghelii, trei seturi de sfinte vase (disc și potir), două sfeșnice, o candelă cu picior, trusa pentru botez, chivotul de pe sfânta masă a altarului, litierul, câteva sticle de vin, precum și alte obiecte de cult. Vă rugăm dacă aveți ceva suspiciuni să ne anunțați degrabă, iar dacă vedeți obiectele furate pe undeva spre vânzare vă rugăm anunțați Poliția Română! Vă mulțumim! Vă rugăm distribuiți mai departe!” au scris reprezentanții parohiei de Facebook.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru furt calificat și încearcă să identifice suspecţii.

E pentru a treia oara când dau lovitura în același lăcaș de cult.

Preotul  le-a dat polițiștilor imaginile de pe camerele de supraveghere pentru a-i ajuta să-i prindă pe hoți cât mai repede.

Articolul precedentSfântul Vasile, sorcovitul și obiceiuri de început de an în Banat
Articolul următorIncendiu lângă o sală de evenimente din Timișoara. De la ce a pornit focul?