Doi bărbați au fost prinși pe când foloseau un detector de metale într-un site arheologic care datează din Epoca Fierului, în județul Timiș. 

Cei doi au fost surprinși de o echipă a Direcției Județene de Cultură Timiș. membrii acesteia anunțând poliția. Cei doi bărbați riscă să stea la închisoare mai bine de trei ani. Locul în care încercau să dea lovitura este cunoscut sub denumirea de Gomila lui Gabor și este situat pe raza localității Remetea Mare. Acolo au fost descoperite vestigii din prima epocă a fierului.

În urma controalelor periodice desfășurate de DJC Timiș în colaborare cu IPJ Timiș, în ultimii șapte  ani, au fost identificate urmele utilizării detectoarelor de metale în situri arheologice emblematice ale Banatului: Situl arheologic de la Cornești-Iarcuri, Tell-ul neolitic de la Parța, Cetatea medievală Jdioara, Cetetea medievală Mașloc, Așezarea și biserica fortificată de la Mănăștur, Tumulul funerar de la Susani – Grămurada de la Jupani, Tumul funerar de la Leucușești. Au fost deschise cinci dosare penale.

Articolul precedentTimișorean sancționat cu 3000 de lei după ce a fost surprins abandonând deșeuri cu roaba
Articolul următorÎn Timiș vin prea puțini bani. Nemulțumiri la Consiliul Județean