Polițiștii locali din Timișoara au observat că, peste vară, cerșetorii sunt mai prezenți pe străzile orașului. Acum însă, a apărut un nou fenomen. Pentru că știu că oamenilor le este mai greu să-i refuze atunci când, la ieșirea din magazine, mai au portofelele în mână și plasele pline de cumpărături, cei care apelează la mila publică se înghesuie în apropierea centrelor comerciale.

„Având în vedere aceste aspecte Poliția Locală Timișoara a luat măsura contactării reprezentanților firmelor de pază a marilor magazine de pe raza municipiului fiind stabilită o colaborare în vederea semnalării prompte de către personalul de pază a prezenței persoanelor care apelează la mila publică, polițiștii locali putând astfel acționa operativ”, precizează reprezentanții Poliției Locale.

90 de cerșetori au adunat polițiștii locali de pe străzile Timișoarei în ultima lună. Oamenii legii spun că totuși, pe ansamblu, numărul cerșetorilor a scăzut în acest an. Ei fac apel la cetățeni să nu le mai dea bani cerșetorilor și să cheme poliția locală atunci când îi observă pe cei care apelează la mila publică pe străzi.

Articolul precedentActrița Florina Cercel, care a jucat o perioadă și pe scena Teatrului Național din Timișoara, a murit
Articolul următorLangoșerie în flăcări, la Timișoara