S-a circulat cu greutate pe un bulevard important din Timișoara marți, după ce un stâlp metalic s-a rupt și a picat peste șosea.

Totul s-a întâmplat pe bulevardul Take Ionescu, chiar în fața sediului Societății de Transport Public Timișoara. Un firobuz al STPT care circula dinspre centrul orașului către ieșirea spre Lugoj a agățat cu toleele un fir care asigura legătura cu rețeaua de alimentare cu curent a liniei de circulație. Imediat ce acest fir a fost prins atras și stâlpul, care s-a rupt de la bază și a picat peste șosea.

Din fericire, în acel moment pe lângă stâlp nu trecea niciun alt autoturism, astfel că nimeni nu a fost rănit.

A fost însă afectată circulația mijloacelor de transport de pe miniile M11, 11, M35, E4 și 46.

La fața locului au apărut echipele de intervenție ale Societății de Transport Public Timișoara, care au desfăcut cablurile ce țineau stâlpul suspendat, iar o macara a fost adusă pentru îndepărtarea acestuia.

Pe timpul intervenției circulația mașinilor a fost deviată către strada Baader și pe celălalt sens de circulație, pe o bandă, până la intersecția din zona pieței Badea Cârțan.

După aproape două ore de lucru, echipele STPT au reușit să îndepărteze stâlpul de pe stradă. Firobuzele și-au reluat programul normal de circulație, însă prin zonă urmează să treacă folosindu-se de motoarele diesel până la montarea unui alt stâlp și refacerea rețelei de curent electric.

Articolul precedentCandele aprinse în Piața Victoriei în memoria victimelor de la Colectiv
Articolul următorVremea caldă întrerupe furnizarea energiei termice