Ambulatoriul Clinicii de balneologie a Spitalului Municipal din Timișoara va fi modernizat, printr-un proiect de finanțare europeană în valoare de peste patru milioane de euro.

„Este vorba despre un proiect prin care realizăm extinderea, modernizarea și echiparea acestui ambulatoriu de specialitate de la Clinica de recuperare medicină fizică şi balneologie din cadrul Spitalului Municipal. Lucrul acesta se va realiza prin demolare parțială și extindere atât pe orizontală cât și pe verticală a grupului de clădiri de care dispunem. Vă reamintesc că aceste clădiri au fost recuperate de noi în instanţă, după ce au ajuns ca multe altele pe mâna știm noi cui. Am recuperate trei clădiri spitalicești”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Valoarea totală a proiectului este de 23,7 milioane lei cu TVA, finanţarea fiind asigurată din bani europeni, iar durata de execuţie este de 38 de luni.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, prin reabilitarea, modernizarea și extinderea infrastructurii ambulatoriului de recuperare fizică și balneologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara și dotarea cu echipamente medicale specifice. Implementarea proiectului va duce la atingerea următoarelor obiective specifice: reabilitarea, modernizarea și extinderea infrastructurii ambulatoriului de recuperare fizică și balneologie; dotarea ambulatoriului cu aparatură medicală de specialitate; reorganizarea ambulatoriului spitalului conform normelor în vigoare elaborate de Ministerul Sănătății; ameliorarea siguranței mediului în ambulatoriu prin realizarea circuitelor funcționale, în vederea obținerii autorizației sanitare de funcționare; creșterea calității serviciilor medicale oferite în regim ambulator.

Articolul precedentLa Timișoara se organizează un nou tîrg de produse tradiționale
Articolul următorAccident feroviar în Timiș