Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, avertizări Cod galben de inundaţii, valabile în orele următoare pe râuri din judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi şi Constanţa.

Potrivit hidrologilor, până la ora 23:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, creşteri de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe râurile din bazinele hidrografice: Dunăre – afluenţii mici aferenţi sectorului amonte S.H. Orşova, Cerna – afluenţi bazin mijlociu şi inferior, şi Berzeasca (judeţele Caraş-Severin şi Mehedinţi.

Fenomene hidrologice similare sunt prognozate până la ora 00:00, pe râurile mici din judeţul Constanţa, cu probabilitate în partea de de sud-est zonei avertizate.

Avertizările au fost transmise către: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională „Apele Române”, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral şi Banat, precum şi Sistemele de Gospodărire a Apelor Constanţa, Caraş-Severin şi Constanţa.

Sursa: Newsinn

Articolul precedent10 ani de IQOS! Philip Morris International aniversează 10 ani de călătorie către un viitor fără fum
Articolul următorTechirghiol a sărbătorit 125 de ani de Balneologie! Congres mondial, în stațiunea recunoscută pentru inovația în tratamente naturiste