Meteorologii au emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă până mâine dimineață în şase judeţe din vestul ţării. Sunt vizate județele Bihor, Arad, Timişoara, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj.

Potrivit meteorologilor, de astăzi de la ora 16:00 până mâine la ora 10:00, în Banat, Crişana, precum şi în sud-vestul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină şi averse ce vor avea caracter torenţial. Cantităţile de apă vor depăşi 25 – 30 l/mp.

De asemenea, tot din această după-amiază şi până vineri, la ora 21:00, va fi în vigoare o informare meteo de instabilitate atmosferică valabilă în majoritatea regiunilor. Astfel, la început în sud-vestul şi vestul ţării, apoi şi în celelalte regiuni, vor fi averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, izolat, grindină.

În perioade scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15 – 20 l/mp şi, pe arii restrânse, 25 – 30 l/mp.

Articolul precedentAutoritățile vor înființa centre de vaccinare în Nădlac I și II pentru românii care vin din străinătate doar pentru a se imuniza
Articolul următorVremea se răcește în toată țara