Zeci de oameni s-au adunat miercuri în Piața Libertății din Timișoara pentru a participa la un eveniment devenit deja tradiție la Timișoara.

A patra ediție a Concentrica a adus în Piața Libertății elevi de la mai multe școli din Timișoara, dar și din localitățile din jurul orașului. Au fost prezente și organizații ale seniorilor Timișoarei, dar și reprezentanți ai Penitenciarului Timișoara.

Din partea fiecărui grup a fost ales unul sau doi reprezentanți care să citească câte o poezie a lui Andrei Bodiu, poet, eseist și prozator, care a absolvit cursurile Universității de Vest din Timișoara. Anul acesta a fost ales volumul „Cursa de 24 de ore” a lui Andrei Bodiu.

Fiecare reprezentant al unui grup citește un poem. La capătul evenimentului cartea este citită integral, comunitatea parcurge o carte, cartea parcurge o comunitate. Miza noastră ca bibliotecă publică este să punem cartea într-un circuit cât mai public, să o scoatem un pic din circuitul de nișă, din nișă asta strict culturală și să ilustrăm cartea prin activitate, prin imaginație, pentru că astea sunt manifestări care pe asta se bazează, pe un mod anume de a-l organiza” a declarat Tudor Crețu, director al Bibliotecii Județene Timiș „Sorin Titel”.

Printre cei prezenți în Piața Libertății au fost și motocicliștii de la Timișoara Bikers, cei care au și început de fapt șirul de citiri.

Pentru noi, fiind la a patra participare deja mi se pare normal, e un lucru de încurajat și cel mai fain este că arată diversitatea asociațiilor și organizațiilor de persoane din Timișoara. Spre rușinea mea nu am citit nimic de Andrei Bodiu. Poezia în cazul meu cade undeva pe locul al treilea când e vorba de citit. Istoria e în primul rând, proza SF și poezii mai rărut că-i mai drăguț. Dat fiind faptul că avem colaborarea de cațiva ani, imi place să cred că o vom ține tot așa până vor veni alții la care să predăm ștafeta, dintre noi, sau din comunitatea moto din Timișoara” spune Cristian Gândilă, unul dintre reprezentanții Timișoara Bikers.

Mi se pare un eveniment foarte interesant atât pentru elevi cât și pentru persoanele mai mature. Mi se pare ceva făcut cu bun gust, care ne ajută pe toți să ne integrăm și ne ajută să ne dezvoltăm. Nu am citit nimic de Andrei Bodiu, dar probabil că voi citi pentru că mi se pare interesant din ce am văzut aici„, a declarat Roxana, elevă a Liceului Emanuil Ungureanu.

În timpul evenimentului, organizatorii au pus în jurul pieței fotografii de la evenimentele similare din anii precedenți. La precedentele trei ediții au fost citite fragmente din volume ale următorilor trei autori: Petre Stoica (1931 – 2009), Ioan Crăciun (1954 – 2010) și Dan Emilian Roșca (1957 – 2005).

Articolul precedentUn tir și un BMW s-au ciocnit pe una dintre cele mai circulate străzi din Timișoara
Articolul următorAccident violent în apropiere de Timișoara. O mașină a ajuns peste cap în șanț