Curtea de Apel Timișoara a respins recursul celor 11 inculpați din dosarul finanțării ilegale a clubului Poli Timișoara și a admis cererea procurorilor DNA. Acesta este finalul unui lung dosar juridic în care au fost inculpați mai mulți angajați ai primăriei Timișoara, inclusiv Gheorghe Ciuhandu, fostul primar.
Anterior acestei decizii magistrații Tribunalului Timiș au decis achitarea fostului primar Gheorghe Ciuhandu, a fostului viceprimar Adrian Orza, a foștilor șefi din primărie – Martin Staia, Nicușor Miuț, Smaranda Haraciu și Violeta Mihalache, precum și a altor funcționari din administrația locală. În schimb, Ioan Cojocari, fostul secretar al Primăriei Timișoara, a fost găsit vinovat de abuz în serviciu și condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, dar și la plata prejudiciului creat.
Curtea de Apel a hotărât menținerea pedepsei aplicată lui Ioan Cojocari, dar l-au găsit vinovat de abuz în serviciu și pe fostul primar Gheorghe Ciuhandu, condamnându-l la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. De asemenea, au fost mai condamnate la câte trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere Violeta Mihalache – fostă directoare economică – și Smaranda Haracicu – fostă directoare a Direcţiei de Comunicare.  Condamnații au fost obligați și la plata, în solidar, a sumei de 27 milioane lei plus dobânzile și penalitățile aferente.
Articolul precedentGrav accident pe autostradă! O femeie a murit
Articolul următorComercianții de vechituri, luați în vizor de Poliția Locală