După o finală pierdută în urmă cu un an și două victorii muncite la turneul final din acest sezon, SCM Politehnica Timișoara a pus mâna pe trofeul Cupei României. Iar handbaliștii l-au adus la Primărie pentru a fi văzut de consilieri.

Toti handbaliștii de la Poli alături de conducerea tehnică și administrativă au venit la ședința de consiliu de marți pentru a prezenta tuturor trofeul câștigat duminică.

Handbaliștii timișoreni le-au făcut și câte un cadou consilierilor, tricouri care aveau imprimate pe piept imaginile bucuriei din sala din Focșani. Primarul Nicolae Robu a primit din partea sportivilor o medalie originală și o diplomă.

Începem cu onorarea echipei noastre de handbal care a reușit să câștige Cupa României, performanța greu de obținut. Argument e fapt că de 33 de ani nu s-a mai reușit o asemenea performanță la Timișoara. Vreau să îi felicit în numele timișorenilor pentru calitatea sportivă pe care au dovedit-o, pentru capacitatea de a face performanță. Mai adaug ceva, pentru caracterul arătat sunt oameni model, nu doar sportivi model și vă rog să-i aplaudam. Sunt suficiente câteva cuvinte tari și am folisit cuvinte tari pentru a-i elogia pentru că realmente au făcut cinste orașului nostru, s-a întâmplat perioada nu e deloc propice pentru susținerea performanței. Acum puțini ani, și echipa de handbal a ajuns în prag de desființare când Curtea de Conturi a considerat că finanțarea alocată de Consiliul Local Timișoara n-ar fi în regula și s-a oprit finanțarea. Atunci s-a produs o reorganizare pentru toate sporturile, e produsă organizarea în aceasta formulă. Am creat Sport Club Municipiul Timișoara și iată ca de la un moment de disperare efectiv, chiar se prefigura o retrogradare, am ajuns să câștigăm Cupa României. Felicitări tuturor, de la cei care în teren au asudat și au pregătit performanța, au obținut-o în meciuri, continuând cu cei care i-au pregătit și toți cei care au pus umărul. Vă invit aici să ridicați Cupa și în fața noastră și celor care ne urmăresc live„, a spus primarul Nicolae Robu înaintea ședinței.

Președintele SCM Timisoara, Radu Țoancă, a dat asigurări că echipa timișoreană va continua să lupte și în meciurile rămase din Liga Zimbrilor pentru a obține un posibil event.

Aseară am venit cu toții de la Focșani. Nu am vrut să vorbesc de bani în această perioadă. S-au vehiculat în spațiul public câteva lucruri neadevărate. Noi nu am vorbit despre bani niciodată și rezultatele sportive nu au întârziat să apară. În acest an stăm foarte bine, băieții de la handbal au promis că dacă lucrurile merg bine, și merg bine financiar la începutul acestui an, peste așteptările noastre, vor lupta și pentru titlul de campioană. E un an excepțional pentru sportul timișorean” a declarat președintele SCM Timișoara, Radu Țoancă.

După prezentarea trofeului la Primărie, și suporterii timișoreni vor putea vedea trofeul, miercuri seară, la sala Constantin Jude, când handbaliștii lui Pero Milosevic dau piept cu CSM Făgăraș. Partida este programată de la ora 19.45.

Articolul precedentCu TIR-ul prin oraș
Articolul următorCiocnire violentă între un autobuz și o mașină în Timiș. Un om a murit pe loc