La doar o luna distanță de precedenta întâlnire, Știința Baia Mare și Timișoara Saracens se înfruntă din nou, însă de aceasta data în etapa a IV-a a Superligii CEC Bank.

Timișoara Saracens merge în Maramureș dupa trei victorii în Superliga din tot atâtea posibile, și toate cu punct bonus ofensiv. Pentru aceasta întâlnire tânarul Jipa este incert, în timp ce alti rugbyști vor lipsi de pe teren cu având probleme medicale mai serioase. Pungea, accidentat în partida cu Dinamo, Melinte, Iftimiciuc, Conache sau Fercu, sunt cei care nu vor evolua împotriva ‘zimbrilor’ din pricina accidentărilor.

Săptămâna anterioară acestui meci a fost similară cu celelalte în ceea ce privește pregatirea echipei. Am avut grija ca jucatorii sa-și faca recuperarea, am analizat partida anterioara pentru a corecta erorile la antrenamente. Speram ca întreaga pregatire sa ne aduca rezultatul așteptat, sâmbata. Știm ca întâlnirea cu Baia Mare va fi un meci greu, mai ales ca jucam la ei acasa, dar în ceea ce ne privește pe noi, va fi important sa executam bine elementele de baza: pasele, placajele unu la unu și astfel, speram sa obținem rezultatul scontat„, a declarat înaintea meciului din Maramureș antrenorul timișorean Sosene Anesi.

În formația timișoreană anunțată înaintea partidei sunt 6 schimbări față de duelul din urmă cu o lună, și 4 față de partida din runda trecută cu Buzăul.

Echipa noastră a crescut de la meci la meci. Sâmbătă ne așteaptă o confruntare atât fizică, cât și psihică la Baia Mare. Cred că suntem pregătiți pentru asta și așteptăm cu nerăbdare întâlnirea, pentru că având astfel de meciuri grele ne putem îmbunătăți performanța ca grup”, a declarat înaintea meciului căpitanul timișorean Eugen Căpățână.

Știința Baia Mare nu a evoluat etapa trecuta, iar în runda de deschidere a trecut cu 42-17 de Tomitanii Constanța.

Statistica ultimelor partide din Superligă este de partea echipei maramureșene, care la ultimul meci acasă s-a impus cu 20-16 în fața Timișoarei, iar în semifinala din campionatul trecut a câștigat cu 35-30 în fața bănățenilor.

Duelul dintre Știința Baia Mare și Timipșoara Saracens va fi condus la centru de Cristian Șerban, ajutat la cele două linii de Alexandru Ionescu și Emanuel Gorodea.

Articolul precedentCe nemulțumiri mai au timișorenii
Articolul următorTânără înjunghiată mortal în Parcul Catedralei, la Timișoara