Timișoara Saracens face prima deplasare a sezonului în Superliga de rugby în capitală, unde va întâlni pe Dinamo București, gruparea cu multe schimbări în lot, dar și pe banca tehnică.

Rugbyștii timișoreni merg la București pentru duelul cu Dinamo, cu două noutăți în lot. Damian Strătilă este anunțat titular, pentru fostul rugbyst al Stelei aceasta fiind prima apariție în tricoul lui Saracens, în timp ce aripa Stephen Shennan, care a lipsit până acum din pricina unei accidentări, este anunțat rezervă și ar putea intra pe parcurs. Timișorenii sunt convinși că îi așteaptă o partidă dificilă în capitală, în fața unui adversar cu o linie de înaintare puternică.

Această partidă va fi un test foarte bun pentru noi, din punct de vedere fizic, pentru că știm că Dinamo este o echipă puternică, fizică. Știm că cei de la Dinamo sunt duri, mai ales când joacă pe teren propriu, iar noi știm, din partidele anterioare, că nu performăm foarte bine în deplasare, mai ales când jucăm în București, așa că va fi o bună ocazie pentru noi să corectăm acest minus și să ne focusăm pe obiectivul setat pentru această săptămână. Va fi un meci greu pentru grămădarii noștri, cred că trebuie să fim foarte puternici pe înaintare, pentru a avea cursivitate în joc și pentru a oferi baloane troacarilor pentru atacuri”, a declarat înaintea partidei antrenorul principal Sosene Anesi.

Pentru Dinamo, duelul cu Saracens este primul din acest sezon al Superligii, deoarece alb-roșii au stat în prima etapă. Dinamoviștii au un nou antrenor. Fostul jucator de linia a II-a de la jumatatea anilor 2000 al alb-rosilor, Cosmin Ratiu, l-a înlocuit pe banca tehnică pe Ștefan Demci, dar au venit si jucatori. Cele mai importante sosiri sunt cele ale lui Johannes Van Heerden, revenit în țară după aventura de la Perpingnan, Turdorel Bratu, Alexandru Mitu sau Marian Ispir, toti veniți de la CSM Olimpia București. Dinamo a mai adus și trei jucători străini: kenyan Malcolm Onsando, georgianul Bakhva Kobakhidze, tonganul Nicholas Moa. Van Heerden, Bratu și Ispir sunt anunțați titulari pentru meciul cu Saracens, la fel ca și fostul timișorean Daniel Carpo.

De asemenea, ca de fiecare dată, Dinamo va da credit și unor jucători tineri români, precum David Dinescu, Petru Azoiței sau Daniel Hreceniuc. Cu liniște, cu pregătire bună, sperăm să ne atingem obiectivele și să fim o roțită importantă în angrenajul care mișcă rugbyul românesc spre înainte„, a spus managerul lui Dinamo, Ștefan Demci, pentru site-ul clubului bucureștean.

Duelul dintre Dinamo și Timișoara Saracens este programat sâmbătă, de la ora 12.30, pe stadionul Florea Dumitrache și va fi condus de Mihai Văcaru.

Articolul precedentGarda de Mediu amendează Primăria Timișoara
Articolul următorA fost inaugurată a treia stație de ambulanță din Timișoara. Se va interveni mai repede în zona de nord