În Timiș, o localitate de la marginea judetului a devenit un loc des vizitat de turisti.

Localincii din Margina si-au dat seama care este secretul pentru ca zona lor sa devina cunoscuta.

 Produsele locale si peisajele de o frumusete aparte sunt atuuri pe care le-au folosit intr-un proiect denumit Mic Dejun La Margina. In doar doi ani, numărul turistilor s-a triplat. Oamenii participa la targuri de turism si au pagina de Facebook, pentru a-si promova cat mai bine localitatea dar si atractiile din intreaga zona.

 Proiectul Mic Dejun la Margina se dovedeste a fi un success, asa incat are acum si o imagine simbol, ca orice brand care se respecta. Simbolul va fi folosit atat pe materialele de promovare a turismului cat si ca marca a produselor locale care incep sa fie tot mai cunoscute.

La Margina sunt saptamani in care ajung in vizita si 800 de turisti. Principalele atractii, dincolo de aerul curat si peisajele de poveste, sunt plimbarile cu caruta, marfurile cumparate de la producatori locali, vizitarea bisericutelor de lemn si masa luata la stana.

 Localnicii sunt si ei incantati de proiectul care atrage vizitatori din tara si de peste hotare. Produsele lor sunt tot mai cunoscute asa ca multi dintre ei au ocazia sa le vanda. Mai mult decat atat, pentru clientii din Timisoara au ajuns sa faca livrari saptamanale. In plus, sunt turisti care doresc din tot sufletul sa participle la munca din gospodariile din comuna, considerand-o un tip ideal de relaxare.

 Pentru ca Margina devine un punct din ce in ce mai apreciat de turisti, se inmultesc si ideiile pentru alte atractii in zona. Astfel, casa lui Dumitru Prunariu din Grosi ar putea deveni un mic muzeu, mai ales ca astronautul a strans deja acolo sute de poze din cariera sa. In curte s-ar putea amenaja un mic observator astronomic si astfel, satul  ar ajunge pe harta turismului din Banat.

Printre produsele de Margina deja cunoscute se numara cele din lavanda produsa in zona, branzeturile de casa, mierea, dulceturile, palinca, verdeturi si zarzavaturi bio,  dar si tot felul de specialitati de panificatie.

 

Articolul precedentRestricții de trafic peste graniță
Articolul următorTunel de flori, statui vii și multe alte surprize la festivalul Timfloralis de la Timișoara. Foto