Organizația de tineret a Pro România Timiș a organizat o dezbatere publică pe teme culturale. Au fost discutate subiecte precum situația Liceului de Artă Ion Vidu, nevoia de posturi și îmbogățirea repertoriului de balet la Opera Națională Română Timișoara sau asigurarea fondurilor pentru evenimente culturale.

Invitații speciali ai acestei dezbateri au fost: Liana Iancu, prim-balerină a Operei din Cluj și Timișoara, director și maestru al Departamentului de Balet din cadrul Operei din Timișoara, profesor al Academiei de Balet din Novi Sad, Ana Valkay, fondator al școlii de balet “Ana Valkay”, balerină a Operei din Timișoara, profesor al Colegiului National de Arta “Ion Vidu” și Alin Radu, prim-balerin al Operei din Timișoara, maestru de balet în cadrul aceleași instituții.

“O dezbatere deschisă pe un astfel de subiect este cu atât mai importantă cu cât Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană în 2021. M-am bucurat că alături de tinerii din Pro România au venit nume cu rezonanță precum Liana Iancu, Ana Valkay sau Alin Radu, personalități ale baletului românesc și că am avut ocazia să stăm de vorbă, să aflăm care sunt problemele reale cu care se confruntă. Când vorbim despre artă și cultură, vorbim de teme extrem de importante, care dau plus valoare unui oraș cum este Timișoara și avem obligația, ca oameni politici, să sprijinim nu doar evenimente culturale, ci sistemul cultural în ansamblul său. ”,  a spus Adrian Pau, deputat Pro România Timiș.

Articolul precedentO mașină a luat foc pe o șosea din apropiere de Timișoara
Articolul următorControl de rutină în trafic încheiat cu o surpriză pentru polițiști la Timișoara