Preşedintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, spune că timișorenii au ajuns să meargă la Arad folosind declarații pe care scriu că merg acolo la rude bolnave, doar pentru a putea utiliza săli de sport, pentru a face shopping sau pentru a sta la o terasă. Aceasta în timp ce afacerile din zona carantinată a Timișoarei sunt complet „îngheţate”.

Nica a dat exemplele, pe Facebook, în încercarea de a sublinia faptul că decizia carantinării Timişoarei şi zonelor periurbane a fost una pripită.

 
Acesta este doar unul dintre prea multele aspecte absurde ale unei carantine total nepregătite. Unii se gândesc probabil că sunt doar 100 de oameni, că asta e, pierd niște locuri de muncă, să depășească momentul. Alții vor întreba de ce m-am oprit asupra acestei situații când sunt atâtea altele, mult mai grave. Cetățenii sunt epuizați, la limita superioară a frustrării, în fața repetării în buclă a unor soluții ineficiente.
 
Nu am știut ce să răspund azi când am fost întrebat ce părere am despre timișorenii care trec pe declarație că au rude bolnave la Arad ca să se antreneze în sălile de acolo, să facă shopping și să se relaxeze la terasele din Arad în timp ce restaurantele noastre sunt aduse în pragul falimentului, iar în sălile de sport închise nu au voie nici măcar cei care se pregătesc să devină oameni ai legii.
 
Carantina este în vigoare, nu am putut să o opresc, dar atrag din nou atenția asupra riscurilor și impactului prelungirii acesteia. Măcar în ceasul din urmă, sper ca ceilalți reprezentanți ai autorităților să își facă temele, să anticipeze situații, să ia decizii în mod documentat și să își îndrepte atenția asupra scăderii ratei de infectare cu Covid-19 și nu asupra prelungirii carantinei formale”, a notat Nica.
Articolul precedentBilanț coronavirus: 2.972 de cazuri noi și 82 de decese. Vezi situația pe fiecare județ
Articolul următorCHECK-IN. Card cu cip, în loc de buletinul clasic